Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, odnosno Sajam šljive u Gradačcu, danas je zvanično otvoren, a svoje predstavljanje upriličilo je više od 300 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine.

   

U grad Zmaja od Bosne stigli su domaći, regionalni, ali i privrednici iz Turske koji će uz prezentaciju proizvoda, pokušati ostvariti i međugraničnu poslovnu saradnju, u okviru ovogodišnjeg, 49. Sajma šljive, najstarije manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Obrtnička komora Tuzlanskog kantona uzela je učešće na ovom prestižnom sajmu te ostvarila značajne rezultate po pitanju posjećenosti štanda i održavaju poslovnih sastanaka te razgovora na temu pospješivanja obrta u našem kantonu.

Štand Obrtničke komore posjetili su brojni zvaničnici te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Herecegovini: premijer FBiH Fadil Novalić, Ministar Federalnog ministarstva Unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, Član doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednik političkog pokreta Narod i pravda Elmedin Konaković, predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministar privrede TK Edin Duraković, predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić , predstavnici Vlade kantona Sarajevo, gradonačenik grada Gradačac Edis Dervišagić sa saradnicima, načelnik općine Jablanica sa saradnicima,   voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Gradačca Ensar Mešanović sa saradnicima, dekan poljoprivredno prehrambenog fakulteta UNSA Muhamed Brka  i mnogi drugi.

Ipsred Obrtničke komore TK goste su dočekali predsjednik OKTK Nedžad Nuhanović i predsjednik Skupštine OKTK Admir Duraković.

Prilikom posjete delegacija razgovaralo se o mogućnostima za razvoj obrta na području Tuzlanskog kantona , o organizovanju sastanaka s ciljem ukazivanja na probleme s kojima se obrtnici susreću te iznalaženje mogućnosti za bolje poslovanje obrtnika. Razgovori su se temeljili i na promociji i boljem povezivanju poduzetništva Tuzlanskog kanona i BiH, privrednih subjekata u regionu.

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *