Obavještavamo Vas da u sklopu projekta „Razvoj obrtnika ključan za ostanak mladih i poduzetnih ljudi u BiH“ koji je podržan kroz zajedničku grant shemu koju implementiraju Federalno ministarstvo
razvoja, preduzetništva i obrta i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u okviru projekta „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“ Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine poziva:

Start-up obrtnike i mlade poduzetnike da se prijave na besplatnu radionicu koja će se održati u sklopu navedenog projekta na temu: „POSLOVNA KOMUNIKACIJA PUTEM DIGITALNIH SERVISA“
Radionica će se održati u četvrtak, 07. 03. 2024. godine s početkom u 10:00 sati na adresi Trg slobode bb, Obrtnička komora Tuzlanskog kantona, sala kantonalne Privredne komore na 3 spratu. Online susret će se održati po dogovoru 7 do 10 dana nakon susreta uživo gdje će polaznici raditi na izradi godišnjeg plana aktivnosti.

Prijaviti se mogu:
1. Start-up obrti od čijeg datuma registracije je proteklo manje od 3 (tri) godine.
ili
2. Mladi poduzetnici između 18 i 35 godina starosti, a čiji obrt ili firma nisu na tržištu više od 7 godina.

Ciljevi radionice:

Program radionice bazirat ćemo na razvoju individualnih vještinama iz osnova poslovnog bontona, verbalne i neverbalne komunikacije u poslovnim odnosima te pripremiti polaznike za javni nastup i govor pred publikom. Cilj radionice je izbrusiti komunikacijske vještine vlasnika – start-up obrtnika kako bi bili efikasniji u poslovnoj komunikaciji i poslovnim odnosima. Radionica je planirana u dva dijela. Prvi dio održat će se uživo, nakon kojeg će polaznici dobiti radne zadatke na kojima će raditi do susreta koji je predviđen online. Online susret će se održati po dogovoru 7 do 10 dana nakon susreta uživo gdje će polaznici raditi na konkretnim zadacima. Cilj radionice je usavršiti komunikacijske vještine start-up obrtnika.

Struktura radionice:

PROGRAM
10.00 – 11.30 Osnove poslovnog bontona
11.30 – 12.00 Pauza za osvježenje
12.00 – 13.30 Verbalna i neverbalna komunikacija u poslovnom okruženju
13.30 – 14.30 Pauza za ručak
14.30 – 15.30 Priprema za javni nastup i govor pred publikom

Napomena: Sudjelovanje na radionici je besplatno, a organizator pokriva troškove radionice, certifikat i okrijepe. Zbog ograničenih mjesta molimo da Izjavu popunite i pošaljete na mail adresu:
obrtnicka.komora.tk@gmail.com
ili
obrtnicka.komora.fbih@gmail.com

najkasnije do 05.03.2024. godine do 24.00 sati.

Više informacija na kontakt telefone:
+387 61 982 359
+387 63 363 425

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *