Javni poziv za sudjelovanje na radionici

Obavještavamo Vas da u sklopu projekta „Razvoj obrtnika ključan za ostanak mladih i poduzetnih ljudi u BiH“ koji je podržan kroz zajedničku grant shemu koju implementiraju Federalno ministarstvo razvoja, preduzetništva i obrta i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u okviru projekta „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“ Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine poziva:

Start-up obrtnike i mlade poduzetnike da se prijave na besplatnu radionicu koja će se održati u sklopu navedenog projekta na temu: „RAZVOJ I POSLOVNO PLANIRANJE“

Radionica će se održati u utorak, 30. 01. 2024. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Intera tehnološki park, Bišće polje bb, Mostar 88000. Online susret će se održati po dogovoru 7 do 10 dana nakon susreta uživo gdje će polaznici raditi na izradi godišnjeg plana aktivnosti.

Prijaviti se mogu:

  1. 1.Start-up obrti  od čijeg datuma registracije je proteklo manje od 3 (tri) godine.
  2. 2. Mladi poduzetnici između 18 i 35 godina starosti, a čiji obrt ili firma nisu na tržištu više od 7 godina.

Ciljevi radionice:

Strateško planiranje je važno zato što nam pokazuje gdje smo trenutno sa svojim poslom/obrtom, u kom smjeru idemo, što nas može omesti na našem putu prema cilju te što sve  trebamo uraditi (aktivnosti) kako bismo stigli na cilj. Strateško planiranje je važno usvojiti i raditi na godišnjoj razini kako bismo mogli mjeriti uspjeh biznisa. U okviru programa predviđen je rad na SWOT analizi, određivanje misije i vizije, vrijednosti i ciljeva za fiskalnu godinu, kao i planiranje ciljeva za narednih tri do pet godina poslovanja. Radionica je planirana u dva dijela. Prvi dio održat će se uživo u Mostaru nakon kojeg će polaznici dobiti radne zadatke na kojima će raditi do susreta koji je predviđen online. Online susret će se održati po dogovoru 7 do 10 dana nakon susreta uživo gdje će polaznici raditi na izradi godišnjeg plana aktivnosti. Cilj radionice je usvojiti poslovno planiranje u okviru fiskalne godine kao obrazac u planiranju svih narednih godina poslovanja.

Sudionici će steći znanja o tome što su predrasude i kako one određuju ljudsko ponašanje; o tome da predrasude i stereotipi često dovode do kršenja i uskraćivanja prava; osvješćivanje osobnih predrasuda; razvijanje spremnosti za prihvaćanje razlika među pojedincima; razvijanje spremnosti za preispitivanje vlastitih stavova.

Struktura radionice:

10.00 – 11.30 SWOT analiza
11.30 – 12.00 Pauza za osvježenje
12.00 – 13.30 Vizija, misija i vrijednosti
13.30 – 14.30 Pauza za ručak
14.30 – 15.30 Ciljevi i vremenski okvir

Napomena: Sudjelovanje na radionici je besplatno, a organizator pokriva troškove radionice, certifikat i okrijepe. Zbog ograničenih mjesta molimo da Izjavu popunite i pošaljete na mail adresu:

obrtnicka.komora.fbih@gmail.com

ili

obkom-hnz@obkom-hnz.ba

najkasnije do 25.01.2024. godine do 24.00 sati.

Više informacija na kontakt telefone:

+387 36 321 800

+387 63 363 425

 

IZJAVA O ISPUNJAVANJU USLOVA ZA PRIJAVU NA RADIONICU „RAZVOJ I POSLOVNO PLANIRANJE 30.1.2024. GODINE U MOSTARU

 

Izjavljujem:

– da se prijavljujem na radionicu koja će se održati u utorak, 30. 01. 2024. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Intera tehnološki park, Bišće polje bb, Mostar 88000 i online susret koji će se održati po dogovoru 7 do 10 dana nakon susreta uživo na osnovi Javnog poziva Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Potvrđujem:

da sam mlađa/i od 35 godina i da moje poslovanje nije starije od 7 godina od dana objavljivanja ovog Javnog poziva
Ili
 Moj start-up obrt nije stariji od 3 (tri) godine., od dana objavljivanja ovog Javnog poziva.

Ime i prezime:
Naziv obrta/firme:
Adresa:

 

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *