Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Univerzitet u Tuzli organizovali su u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla prvi organizacioni sastanak povodom “Sajma karijera”. Riječ je o aktivnosti koja će se po prvi puta organizovati u Tuzlanskom kantonu, koja će biti sastavni dio Ljetnog univerziteta a za koju se najavljaje da će postati tradicija.

„LJUT 2023“ – „28. ljetni univerzitet Tuzla“, biće održan u periodu od 29.5. do 1.7.2023. godine u organizaciji Univerziteta Tuzla. Centralna tema „Ljetnog Univerziteta“ je „Obrazovanje za održivi razvoj“.

U sklopu „Prve sedmice karijere“ predviđene su brojne radionice, paneli i drugi sadržaji u cilju osiguravanja direktnog kontakta između privrednih subjekata, srednjoškolaca, studenata i akademske zajednice u cjelini. Neke od interesantnih aktivnosti usmjerenih na povezivanje studenata i poduzetnika su: karijerni korzo, brzi intervjui sa poslodavcima, susreti alumnista, promocije studentskih projekata, prezentacije uspješnih karijera, iskustva iz prakse, itd.

Sastanku u Komori su pored predstavnika Univerziteta u Tuzli, Kantonalne privredne komore Tuzla i Ministarstvaz za obrazovanje TK koje je i organizator sastanka, prisustvovali su i predstavnici Obrtničke komore TK, Udruženja poslodavaca TK, Službe za zapošljavanje TK, Pedagoškog zavoda TK, Aktiva direktora osnovnih škola i Aktiva direktora srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *