Dana 21.03.2023. godine u hotelu  Mellain u Tuzli održana je konferencija pod nazivom “Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu” u organizaciji Ministarstva za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i Investicijske fondacije Impakt.

Kroz pomenuti događaj su predstavljeni i promovisani mladi poduzetnici i poduzetnice sa područja Tuzlanskog kantona koji su podržani kroz program IMPAKT inkubator poslovnih ideja. Događaju su prisustvovali i gradonačelnici/načelnici lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona uključenih u implementaciju programa, kao i brojni predstavnici javnog i nevladinog sektora koji su prepoznali značaj ovog programa.

Ispred Obrtničke komore TK događaju su prisustvovali Admir Duraković , predsjednik Skupštine i Belma Mujkić, sekretar Obrtničke komore.
U sklopu promocije mladih poduzetnika upriličen je i obilazak štandova gdje su prisutni imali priliku bliže upoznati te razmijeniti mišljenja, ideje i uputiti riječi podrške mladim poduzetnicim. Imali smo priluku upoznate mlade ljude koji se bave raznim djelatnostima kao što su poljoprivredna, pekarska , djelatnost zatim djelatnost prirodne kozmetike, uslufe fotografisanja, ffrizerski salo, grooming studio, proizvodnja modne konfekcije i sl.

U okviru konferencije “Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu” je upriličen i panel na temu „Stanje i perspektive razvoja omladinskog poduzetništva na području Tuzlanskog kantona – Šta mladi poduzetnici na području TK trebaju za bolje poslovno okruženje”, u kome su kao panelisti učestvovali, pored Ministrice Mijatović, i predstavnici lokalnih zajednica, realnog i bankarskog sektora, te predstavnik mladih poduzetnika podržanih kroz ovaj program u prethodnoj godini i direktor Investicijske fondacije Impakt.

U sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizirao se sveobuhvatni program podrške razvoju poduzetništva, IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program poduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina.

 

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *