GRAPOS EXPO je najveći sajam poduzetništva i obrta u BiH, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja. Sajam se profilira se kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.

Pored izložbenog dijela, sajam je obilovao brojnim kulturnim, zabavnim i edukativnim sadržajima tako su se u konferencijskoj sali smjenjivale panel diskusije na temu dijaspore u okviru projekta „Diaspora invest“, energetske tranzicije, digitalnog marketinga u okviru Impakt inkubatora poslovnih ideja, turističkog potencijala Gračanice i okoline te mnogi drugi.

Na ovom prestižnom sajmu učešće je uzela i Obrtnička komora Tuzlanskog kantona . Tom prilikom predstavili smo naše obrtnike, aktivnosti komore te ugostili brojne zvaničnike. Predsjednik Obrtničke komore TK, između ostalih, ugostio je premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojina Mijatovića te ministra privrede Tuzlanskog kantona Edina Durakovića kao i gradonačelnika grada Gračanica Nusreta Helića. Razgovaralo se o potrebama privrednika te obrtnika , izazovima za poslodavce te radu na stvaranju povoljnog ambijenta za poslovanje.

Sajam obrta GRAPOS EXPO 2023, dvanaesti po redu, okupio je 120 domaćih kompanija i privrednika iz zemlje i inostranstva.

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *