Sajamska manifestacija “Grapos-expo” 2022.  godine održala se u terminu od  17.-20. maja 2022. godine u Gračanici, na lokaciji poslovna zona “Fering”.

GRAPOS EXPO je sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja. Sajam se profilira  kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.

Obrtnička komora Tuzlanskog kantona nastupila je na sajmu te su tom prilikom prvi dan sajma štand Obrtničke komore TK posjetili gosti iz Hrvatskih obrtničkihj komora, zatim iz kantonalnih komora u

Federaciji BiH te delegacije Vlade Tuzlanskog kantona kao i Ministarstva privrede TK. Štand je posjetio i ministar Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta te gradonačenik grada Gračanica.

Iz Hrvatskih obrtničkih komora ugostili smo predstavnike s kojima smo razgovarali o obrtničkoj djelatnosti u Tuzlanskom kantonu, mogućnosti saradnje između pojedinih hrvatskih komora i Obrtničke komore TK.

Isti dan, u organizaciji Obrtničke komore Tuzlanskog kantona održan je okrugli sto na temu : “Realizacija majstorskog ispita na osnovu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH” koji je uspješno završen uz dogovaranje zajedničke saradnje između obrtničkih komora, kantonalnih ministarstava te federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Na okruglom stolu učešće su uzeli i predstavnici Hrvatske obrtničke komore koji su, primjerima dobre prakse, pokazali dalje smjernice za aktivniji angažman po pitanju realizacije majstorskog ispita na području Tuzlanskog kantona te Federacije BiH.

Obrtnička komora Tuzlanskog kantona na štandu je ugostila je brojne obrtnike, promovišući rad te materijale urađene u svrhu promocije obrtništva kao i predstavljajući buduće aktivnosti te plan rada za 2022. godinu.

 

Leave a comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *